NSF
Nordvästra Skånes Flygklubb

Väder

Turistinfo

NYHETER FRÅN 2020-09-12 TILL 2020-11-11

Arbete på bana 06-24 i helgen

561

Bana 06-24, ESMH, avstängd fr.o.m fredag 20 10 23,klockan 12.00 (L) t.o.m. söndag 20 10 25 klockan 18.00 (L)

Vi vrider banan och placerar ut de nya konerna. Bana 14-32 berörs inte, men håll uppsikt!! Läs NOTAM!
(foto EW)

2020-10-22 / Åke K


Jörg har fått sina vingar

559

Idag var det dags. Jörg Bankert gjorde sin skilltest för sitt UL-certifikat. På ett föredömligt sätt i vackert väder genomförde Jörg uppflygningen med bravur. Vi välkomnar Jörg med varm hand in i gänget av aviatörer i Nordvästra Skånes Flygklubb och ser fram emot många härliga timmar i lufthavet tillsammans. Grattis!

2020-10-11 / Flygskolan


Per är klar med sitt UL-certifikat

558 Grattis Per till ditt UL certifikat. Per klarade även navigering under molnbasen1500 ft för att leta upp våra kyrkor i området. Bra kämpat

2020-10-06 / Flygskolan


Kursstart för årets mörkerflygutbildning, 10/10 kl 09:00

555

Många känner en stor trygghet i att man inte behöver stressa för att komma hem innan det officiellt är mörkt. Den 10:e oktober kör vi igång årets mörkerflygutbildning. Passa på att lägga till en behörighet och en god portion säkerhet till ditt cert. 

Årets kurs hålls av Mats (Malle) Andersson och Hans Frantzén som med lång erfarenhet guidar er igenom utbildningen. Utbildningen är öppen för dig med LAPL/PPL och är du inte redan influgen på SE-KIU så gör vi det samtidigt.

Vi börjar med teoridelen där vi går igenom mörkerflygning och de delar som skiljer sig från flygning i dager. Utrustningskrav, regler, synvillor och andra praktiska saker som gör dig till en säkrare pilot i mörkret. 

Anmäl er senast till malle på 0708-56 86 80 eller till nedan mailadress senast den 6/10. Avgiften för kursen är 500:-. När du fyllt i kursanmälan och skickat in denna (snarast) till malleflygare(at)telia.com debiteras ditt pilotkonto. Klicka här för att komma till kursanmälan.

Att lägga till mörker till ditt certifikat är något som du kommer att ha stor användning och glädje av då det förlänger dina dagar i luften. Dessutom är många piloter rörande överens om att det är en av de vackraste flygningarna man kan göra. Det är lugnt i luftrummet, lugnt i luften och vyerna är ofantligt vackra. Anmäl dig nu så ses vi på klubben den 10/10.

2020-09-21 / Mats & Hans


Öka dina bokningsmöjligheter med 50%. Flyg in dig på VULen och lägg till UL till ditt PPL/LAPL.

554

Tycker du att det ibland är knivigt att komma till och boka/flyga SE-MDZ? Då vill vi informera om en eventuell lösning på problemet. Om du bokar en inflygning/uppflygning med Ingvar så får du också UL-bilaga till ditt certifikat som ger dig möjlighet att boka och flyga SE-VUL. Maskinen är inte lika hårt bokad som MDZ och skillnaderna mellan VUL och MDZ är inte så stora. Den största skillnaden är max totalvikt som är på 472,5 kg Något som måste beaktas när flygning sker med passagerare som då kräver mer noggrann planering för att inte starta med övervikt. Men för solo-flygningar i sektor Kullen eller övning i varvet är VULen ett mycket bra alternativ, och dessutom lite billigare än MDZ. Pris per timme för VULen är 875:- jämfört med MDZ som kostar 1074:-

Vad kostar det då att flyga in sig på SE-VUL och flyga upp för en UL-bilaga?

Räkna med att du kommer få flyga in dig på typen och därefter göra en uppflygning med Ingvar. Hur många timmar som krävs är upp till din flygfärdighet samt när Ingvar anser att du har kommit in i matchen. För dig som normalt flyger MDZ bör det inte vara mer än ett par timmar. Därefter skickas papper in till myndigheterna och du får då UL-bilaga till ditt certifikat. Så, räkna med ett par timmar á 875:- plus 400:- i lärararvode. Därtill kommer en avgift för utfärdandet om 400:-

Allt som allt 2550:- om du inte behöver mer tid i flygplanet innan skilltest. En kostnad du tjänar in på 12 timmar i luften. Men den stora vinsten är nog att du får 50% större tillgänglighet på flygplan att flyga.

Är du intresserad så hör av dig till Ingvar så bokar ni in en inflygning/skilltest.

2020-09-19


EK-slipsen

556 En av de fina traditioner som våran flygklubb har är att flygläraren klipper slipsen när man har gjort sin första EK flygning alltså flyger själv första gången, den Traditionen har vi haft i snart 40 år. Idag var det Carins tur att bli av med en bit av slipsen men har vunnit en stor del annat i form av Flygerfarenhet. Grattis och lycka till i lufthavet.

2020-09-24 / Flygskolan/MA


Spaka Själv på Höganäs Flygplats 26-27 september

529

Nu närmar sig hösten och det har blivit dags för säsongens sista spaka-själv-helg
Lördag 26/9 och söndag 27/9 kl 10 -18 hälsar vi alla flygintresserade välkomna att titta in och prova på..

2020-05-19 / JEP


Carin flög EK idag!

553 Stort Grattis till hennes första ek flygning.Välkommen i vårt glada gäng på egna vingar.

2020-09-18 / Flygskolan


Första ek flygningen för Torben Lund Hansen i lugnt och vackert väder på bana 32

552

Vi önskar Torben lycka till på egna vingar i lufthavet.

2020-09-14 / Flygskolan


KONERNA SNART PÅ PLATS - KOM OCH HJÄLP TILL

551

Under lördagen kämpade ett tappert gäng med konerna på bana 14/32. Efter lite intrimning har vi nu slipat på metoden och konerna börjar nu hamna på plats. Supersnyggt och praktiskt. Länge har vi vetat att vi har en av Sveriges bästa gräsbanor. Snart har vi en av Europas topp 10!

Imorgon Söndag den 13/9 kör vi sista konerna på bana 14/32 och vi uppmanar alla medlemmar som har lite tid över och ett par hyggliga ”Wellingtons” (läs stövlar) att komma ut och   hjälpa till med konerna. Vi bjuckar på gott kaffe, härlig klubbkänsla och massor av skratt. Kom igen nu, vi ses imorrn!

2020-09-12 / Fältgänget