NSF
Nordvästra Skånes Flygklubb

Flygskolan

MOTORFLYGUTBILDNING VID NORDVÄSTRA SKÅNES FLYGSKOLA

Flygskolan vid Nordvästra Skånes Flygklubb har utbildat piloter (A-cert respektive Private Pilot License) sedan 1950-talet och är sedan 2003 också registrerad flygskola för den nya populära ultralätta flygplansklassen (UL-B)Flygutbildningen sker i egna teorilokaler och på kommunens flygfält i Höganäs som klubben sköter och driver.

Våra skolflygplan:

Från vänster till höger i bilden
Piper PA28 m/1989. Normalklass/ELA, 4-sitsig, marschfart ca 200 km/tim
Sportstar RTC m/2012. Normalklass/LSA, 2-sitsig, marschfart 175 km/tim
EUROSTAR m/2006. Ultralätt (UL-B), 2-sitsig, marschfart ca 175 km/tim

Både teori och praktik samtidigt för bästa resultat

Teorikurserna pågår normalt från mitten av september till slutet av april och innehåller ca 110 -130 lektioner, ett antal formella prov och studiebesök hos någon närliggande flygledning.
Teorin är i huvudsak gemensam för de båda certifikattyperna och inkluderar kurs för flygradiotelefoni.Vi läser både höst- och vårtermin med uppehåll för de vanliga skolloven. Studieschemat anpassas med hänsyn till elever och lärare och är delvis koncentrerat av intensivtyp. Studiehjälp mm vägledning erhåller du när så behövs direkt av teorilärarna eller skolans funktionärer.Arbetsuppgifter och självstudier förekommer i stor omfattning.

Själva flygutbildningen kan du påbörja meddetsamma - vi tillämpar individuell och personlig kursplanering!

Välj den av våra flygutbildningar/certifikat som passar dej bäst

Privatflygarcertifikat , PPL för normalklassade flygplan är den traditionella flygutbildningen och ger möjlighet till olika påbyggnadsutbildningar och är ett självklart val för dej med sikte på ett jobb som pilot eller som avser att ofta flyga med flera passagerare. Flygutbildningen är omfattande med bl.a. radionavigering och träning i instrumentflygning och kräver enl kursplanen minst 45 loggade timmar.

Ultralätt certifikat (UL-B) ger en behörighet att flyga den lättaste tvåsitsiga sportflygklassen. Denna utbildning kräver minst 20 loggade timmar före uppflygning.Ett tvåstitsigt ultralätt flygplan av typ UL-B flyger och manövreras som vilket vanligt flygplan som helst men har begränsningar i lastförmågan - ett naturligt val för dej som snabbt och mycket kostnadseffektivt vill kunna flyga på egen hand och kan göra avkall på t.ex antal passagerar- och lastförmåga.

Information om provlektion och spaka själv finns här: >>

Ring gärna och snacka flygutbildning med oss, beställ tid för ett besök eller en provlektion - 042 342980 eller direkt till någon av våra flyglärare.

Du kan också mejla till flygskolan[at]nsf.se eller skicka in en intresseanmälan till oss direkt här >>