NSF
Nordvästra Skånes Flygklubb

Väder

Turistinfo

NYHETER FRÅN 2020-05-30 TILL 2020-08-06

Flygfisk - säsongsavslutning på tisdag 25 augusti !

528

Passa på och njut av sommarens sista Flygfik-träff på ESMH

Vi följer givetvis myndigheternas föreskrifter och rekommendationer vid alla våra arrangemang under Coronapandemin

Välkomna!

2020-05-19 / JEP


Banorna på ESMH har fått ett ansiktslyft!

542

Då var våra nya fina koner utsatta på banorna och skiner ikapp med solen. Under sensommaren kommer vi att göra underlagsarbetet så att vi slipper ogräs kring de nya konerna. Vackert tycker vi!

2020-07-24 / Flygplatsavdelningen


Då var det dags igen!

541 Ännu en nybliven cerifikatsinnehavare i flygklubben. Denna gång i form av Daniel efter en uppflygning med goda lovord ifrån kontrollanten. Daniel har sedan tidigare samlat stor erfarenhet med sitt UL certifikat och nu tagit steget upp till ett LAPL.Stort grattis till ditt nya certifikat Daniel!

2020-07-09 / Flygskolan


Jörg gick solo!

540 "Första ensamflygningen för en elev är alltid värd att fira! Här ser vi vår UL elev Jörg som ett par veckor efter sin första EK genomgår vår EK cermoni där vi klipper slipsen. Traditionen innefattar även den berömda EK tårtan.Stort grattis ifrån flygskolan och tack god tårta!

2020-07-09 / Flygskolan


Två lyckade uppflygningar denna härliga fredag!

539 Då var det dags igen. Ytterligare två nyblivna cerifikatsinnehavare kröntes idag. Efter kamp med växlande vind och starka åsikter från vädrets makter manövrerade både Jüri och Eigil flygmaskinen till ett PPL och ett LAPL rikare.

2020-07-03 / Flygskolan


Vår excellenta SE-KIU har passerat 10 000 timmar

538

Många gånger får vi frågan som piloter, "Hur kan era äldre flygplan se så fina ut?" Och svaret på den frågan är alltid att vi servar flygplanen regelbundet, uppdaterar dem med jämna intervaller och ser till att de tvättas och sköts om. Tanken är väl att om vi tar hand om våra flygplan, tar våra flygplan hand om oss =) Och säkerhet är alltid i första rummet.

Nu i fredags flög en av våra nyare och fantastiskt duktige pilot Albin Wahlgren till Gotland med vänner över dagen. Och på väg hem mellan Gotland och Öland passerade SE-KIU fantastiska 10 000 timmar i luften. Klubbens fina PA28:a från 1989 som ganska nyligen har fått en interiör uppgradering med bra avionik och putsad inredning är verkligen en fröjd att flyga och en riktigt fin resemaskin. Vi gratulerar Albin till passagen och hans fina utveckling som pilot. Det känns nästan som om detta kräver lite skumpa, eller hur?  =)

Är du sugen på att se hur vår fina PA28:a ser ut och är att flyga, kom ut till klubben. Där finns alltid någon att prata flyg med, eller varför inte följa med en tur upp i det vackra blå!  

2020-06-29 / /red


Artikel om klubbens blivande lärare på KSAK's hemsida

537

Idag kan vi läsa om en av klubbens två blivande lärare på ksak.se. Jesper och Niclas är snart färdiga med sin Flyginstruktörs-utbildning på Volflight i Jönköping. Dom kommer att börja instruera på skolan på PPL och LAPL förhoppningsvis redan i mitten av juli. I artikeln kan ni läsa om Jespers resa till FI behörigheten och hans tankar om vilken typ av lärare han strävar efter att bli. Att ge blivande piloter kunskap, färdigheter och sunda attityder är något dessa två grabbar brinner för. Jesper har dessutom startat en instagramkanal, "JeppeFlyginstruktor" där han kommer att dela med sig av sina upplevelser från FI utbildningen. Och även efter att han är klar som flyginstruktör kommer det veckovis läggas ut korta tips och trix för att göra vårt flygande både roligare och säkrare. Klicka här för att komma till artikeln. 

2020-06-16 / /red


P-Dag på ESMH!

536 Efter et par uger med benhård træning inkl. det sidste teori fik Per Sintring det ultimativt fedeste hak i bæltet: EK!  Respekt!Nu mangler det sidste med navigering o.a. Kanske til Danmark når landet förhoppningsvist snart igen vil acceptere svenskt besøg...Jeg er også stolt af at have været med til min første elev der gik Solo. Og så var der kage.Pers to intruktører, Pawel og Peter siger väldigt bra jobbat og stort grattis/tillykke til vores elev Per!

2020-06-06 / Flygskolan/PB


Formationsflygning

535

Nu drar NSF igång sommarens kurs i formationsflygning
Eigil som var uppe och flög rote med Martin idag tog bilden..
Intresserad, frågor?
Mats Andersson har svaren (0708 - 568 680)

2020-06-03 / Redaktionen


Jörg, en av våra Flying Doctors på egna vingar!

534

Idag var det äntligen dags för Jörg Bankert att ge sig ut solo och prova sina vingar under sin första EK. Vi säger ett stort och välförtjänt Grattis till Jörg för en enastående prestation och fina ensamlandningar. Välkommen i gänget!

2020-05-30 / Flygskolan